Search

[SWE] Company & Co. lanserar varumärke som utmanar vinindustrin

Updated: Aug 19, 2019

Reklambyrån för utmanarna och uppstickarna lanserar eget varumärke som ger sig på vinbranschen - Grapest Wines skapar viner som passar bra till specifika maträtter, först ut är Pizza Wine.

Bakgrunden till lanseringen var grundarnas egna intresse av mat och vin, tillsammans med att förenkla en bransch som gör det onödigt svårt för konsumenten.


- Vi båda gillar verkligen vin, så pass mycket att vi blev pretentiösa kring det ett tag. Men terroir hit och druva dit. Vad vi egentligen ville ha var ett vin som smakade fantastiskt till den maten vi åt, något som vinbranschen försvårar. Idag finns ett krav på kunskap för att lyckas bra med att para vin och mat, det vill vi förändra, säger Oscar.


Först ut i porfolion är Pizza Wine, en Sangiovese som är handplockad och tappad i Emila-Romagna, italien.


- Vi skulle kunna berätta att den är handplockad i sena september när druvorna är fullt mogna, att den är raffinerad i 6 månader innan den tappas. Men en vacker produktionsprocess spelar ju ingen roll i slutändan, det viktiga här är att den smakar fantastiskt bra med pizza, säger Nima.


Flaskan är framtagen och designad av byrån. Grapest Wines är utvecklat efter samma byråmodell man jobbar med dess kunder.


- Vad vi gör på byrån är att hitta sätt att tala om en produkt på ett nytt sätt, som utmanar den branschen produkten existerar i. Grapest Wines blir såklart en förlängning av samma filosofi, där man med rätt insikter kan göra väldigt mycket som en uppstickare, säger Oscar.


Pizza Wine kommer att säljas Systembolagets beställningssortiment från November, man kommer dessutom kunna finna vinet på utvalda pizzarestauranger.


Pizza Wine har artikelnummer 7513001 på Systembolaget.

Läs mer på www.grapestwines.com.Press Kontakt

Oscar Danielsson, Partner / Strategy Director

oscar@thecoco.se

+46 70 915 52 47


Nima Akbari, Partner / Creative Director

nima@thecoco.se

+46 70 915 52 10​Press Room     Privacy Policy     Terms & Condition     Cookies Policy

© 2019 by Company & Co. Advertising AB, Kindstugatan 4, 111 31 Stockholm, Sweden